Tips & Informatie

Lymfestroom

By 9 december 2020december 14th, 2020No Comments

Het lymfestelsel is puur gericht op het afvoeren van vocht, afvalstoffen en onze afweer. Lymfevocht neemt afvalstoffen vanuit je weefsel op en voert deze af. De lymfeklieren bezitten ook witte bloedcellen die infectie bestrijden. Het lymfestelsel is dus je natuurlijke detox (ontgiftten). Het lymfesysteem wordt in beweging gehouden door het samentrekken van je spieren, de bloedsomloop de longen het middenrif en de eigen stuwkracht. Tijdens de slaap is de lymfestroom het traagst.

Wanneer de lymfestroom niet actief is of te traag, heeft dat effect op je gezondheid en je huid. De stevigheid en elasticiteit wordt hierdoor verminderd. Gevolgen hiervan zijn dan cellulite, wallen, vochtophopingen een vale huid en rimpels die meer zichtbaar zijn. Zelfs acne kan het resultaat zijn van een traag werkend lymfesysteem .

Lymfe en cellulite:

Een teveel aan afvalstoffen en gifstoffen (toxines) in je lichaam worden opgeslagen in je vetcellen die daardoor steeds groter worden en uiterlijk zichtbaar worden in de vorm van cellulite.

Wat houd een goede lymfestroom tegen?

Slechte eet- en drinkgewoontes, te weinig bewegen, een oppervlakkige ademhaling, bloodstelling aan teveel schadelijke stoffen en stress. Als je lichaam niet goed wordt gezuiverd van afvalstoffen en gifstoffen, heeft het gevolgen voor je gezondheid en je uiterlijk. Dan heb je een slechte stofwisseling. En ook cellulite, vroegtijdige veroudering, zware benen, minder weerstand, vochtophopingen en pijnklachten zijn verschijnselen van een traag werkende lymfestroom.

Er zijn verschillende manieren om het lymfesysteem te stimuleren:

  • Citroenwater drinken
  • Verse producten eten
  • Afwisselend met koud en warm water douchen
  • Shape wear van Arosha (legging, body met microkristallen die de doorbloeding stimuleren).
  • Compressietherapie behandelingen

Een goed werkend lymfesysteem is dus van groot belang voor je gezondheid en het hebben van een jeugdig en stralend uiterlijk. Daarom vinden wij het fijn dat wij iets voor u mogen betekenen.