Massages

Bij Eva Body & Lifestyle kunt u genieten van verschillende massagetechnieken. Lees hieronder meer en kies welke massage het beste bij u past.

Neem contact op

Sportmassage

Wat is een sportmassage?
Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Voordelen van een sportmassage:
Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd , help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren , bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro- actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten , want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Hotstone massage

Ontspan je lichaam en geest met een ontspanningsmassage en kom los van de dagelijkse dosis stress. Met deze massage neem je afstand van prikkels en hoge prestatiedruk. Door je te onthaasten, verlaag je je stressniveau en voorkom je burn-out klachten. Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celsius. Vandaar de naam hotstone. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning:
De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd, meestal de rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning.Na de legging van de hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting.

De massage bestaat vooral uit rustige cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen. De stenen zijn de transporteurs van energie, zij brengen de energie van plaatsen waar te veel, naar plaatsen waar te weinig energie is. Het brengt het lichaam in balans, herstelt de energiestromen en ontspant het totale lichaam tot op het diepste niveau.

Cupping Massage

De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. Deze massage wordt gedaan met behulp van Bellabaci siliconen vacuüm cups, door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt losgelaten. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen is er een nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Deze nieuwe behandeling geeft een geweldige ontspannende en helende werking.

Wat is de Bellabaici massage?
Een langzame en ontspannende massage met Bellabaci cups die ervoor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift, gecombineerd met deep tissue, Zweedse en lymfedrainage technieken, om ultieme genezing te bereiken in een korte tijd. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug om te worden gereinigd en afgevoerd.

Hoe voelt de cupping massage?
Cliënten ervaren vaak tintelingen en diepe warmte zelfs lang na de behandeling. Op het zenuwstelsel heeft het een kalmerend effect en de cliënten raken vaak in een diepe staat van ontspanning. Het behandelde gebied kan rood worden door de stimulatie. In sommige gevallen waar de cups langer op een en dezelfde plek blijft, kan er een zeer diepe en geconcentreerde cup kus worden gevormd. Het is een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Het geeft een intense stagnatie van lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Dit is niet een blauwe plek en zal verdwijnen na een paar uur en in het uiterste geval naar een paar dagen.

Voordelen van de Bellabaci massage:
De zuigkracht reikt tot vier centimeter in het zachte weefsel, verbindingen en organen. Het trekt gifstoffen en ontstekingen van het lichaam naar de oppervlakte van de huid waar het lymfesysteem ze verwijdert.

Lokaal – vermindering van pijn, ontspanning van stijve spieren enz.

Bellabaci en cellulite
Cellulite -vermindering en huidverbetering kunnen we ook bereiken met cupping massage. Kort samengevat wordt het bindweefsel zachter en meer elastisch waardoor de kuiltjes van de cellulite minder wordt. Collagene vezels in de vetlaag worden gestimuleerd waardoor de huid verstevigd en er figuurcorrectie en huidverbetering plaats vindt.

Bellabaci massage voor het gezicht.
De Bellabaci Facial cup heeft een stimulerende werking van de huid en onderliggende weefsels (lederhuid en onderhuid bindweefsel). Dit geeft een ontspannen , diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert.

Een gezichtsmassage is een geweldige manier om de dagelijkse stress te verminderen. Het verbetert de doorbloeding, daardoor word de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Het reinigt de poriën, verbetert en verzacht littekenweefsel, verstevigt de huid, vermindert rimpels en heeft een betere opname van werkstoffen enz., enz.…

 

Wilt u een massage boeken, maak dan hier een afspraak!!!

Neem contact op