Tips & Informatie

Citroenen

By 9 december 2020december 14th, 2020No Comments

Citroenen bevatten veel kalium en vitamine C. Kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam dat belangrijk is voor een goede weerstand. Geloof het of niet, de eerste stap naar een gezondere levensstijl is het introduceren van citroenen in de ochtend. Citroenwater is een simpel sapje dat echt werkt. Hieronder geef ik je 5 voordelen waarom citroenwater in de ochtend zo gezond is:

1 kickstart:
Citroensap in een glas lauwwarm water is super gezond. Je krijgt er veel energie van.

2 Gifstoffen verlaten je lichaam:
Citroenwater schudden je organen wakker. Het hydrateert het lymfesysteem en helpt de spijsvertering op gang te brengen. Je zult vaker naar de wc moeten , want het water met het citroensap drijft gifstoffen je lichaam uit. Ook zorgt het citroenzuur voor een goede werking van de lever, waardoor ook je lever zich kan ontdoen van gifstoffen .

3 Boost je weerstand:
Hoewel citroenen zuur zijn, zijn ze super alkalisch. Een alkalisch lichaam staat gelijk aan een gezond lichaam. Je lichaam bouwt weerstand op en is beschermd tegen ziektes.

4 Bye, bye hongergevoel:
De pectine in citroensap vermindert een hongergevoel. Bovendien is bewezen dat mensen die alkalisch eten en drinken gemakkelijker gewicht verliezen. Win – win situatie als je het mij vraagt .

5 Zuiverende werking:
Citroenwater helpt niet alleen bij het afvallen, maar gaat ook een slechte huid, rimpels en huidvlekjes tegen. Vitamine C helpt namelijk rimpels en oneffenheden te verminderen. Citroensap heeft een zuiverende werking en ontgift je lichaam, waardoor je huid er mooier uitziet!