Tips & Informatie

Cellulite en cellulitis

By 9 december 2020december 14th, 2020No Comments

Cellulite, ofwel de sinaasappelhuid, wordt veroorzaakt door een combinatie van diverse factoren. Niet alleen levensstijl en het bewegings– en voedingspatroon spelen een rol, ook hormonale veranderingen spelen mee. Cellulite hangt niet samen met overgewicht wat men vaak wel denkt. Hoewel cellulite zeer hardnekkig kan zijn, is er toch iets aan te doen. Bij Eva Body & Lifestyle effectieve behandelingen aan: Ultra Body Shape en Compressietherapie.

Wat is het is nou eigenlijk het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Cellulite wordt in de volksmond cellulitis genoemd, maar strikt genomen is dat niet juist. Cellulite is de verkleving van onderhuids vet, beter bekend als de sinaasappelhuid. Cellulitis is een huidontsteking die gepaard gaat met roodheid, zwellingen en pijn. Voor de behandelingen van cellulite en cellulitis, kun je terecht bij Eva Body & Lifestyle.

Hoe ontstaat een sinaasappelhuid?

Om een sinaasappelhuid ( cellulite) te verminderen en er soms zelf van af te komen, is het van belang om te weten hoe u er in eerste instantie aan bent gekomen. Een sinaasappelhuid is het vervolg van verdikte vetcellen , vocht en vervuilde stoffen. De onderhuidse verkleving van vetcellen, vocht en vervuilde stoffen zorgen ervoor dat de huidstructuur verandert. Hierdoor is deze niet meer in balans. De veranderde huidstructuur zorgt ervoor dat de spieren naar binnen worden getrokken. Het gevolg is dat het huidoppervlak niet meer egaal is en oogt als de schil van een sinaasappel. Dit huidprobleem komt vaak voor op de benen en de buik .

Oorzaken van cellulite en cellulitis:

Het voedingspatroon heeft effect op cellulitis. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten meer afvalstoffen dan andere. Hoe meer afvalstoffen het lichaam bevat, des te moeilijker het lichaam deze stoffen kan afvoeren. Directe oorzaken van cellulitis en cellulite zijn bijvoorbeeld:

  • Alcohol
  • Geraffineerde suikers
  • Vrouwelijke hormonen
  • Erfelijkheid